1. Κεντρική Σελίδα
  2. Εκδρομές
  3. Εκδηλώσεις
  4. Από τα μέλη
  5. Ο Σύλλογος
  6. Από τις εκδρομές

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

2020

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


ΒΙΛΛΙΑ - ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου

Αναχώρηση στις 8:30 για Βίλλια, στάση για καφέ. Μετάβαση στο Πόρτο Γερμενό όπου θα παρακολουθήσουμε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ ή να πεζοπορήσουν στο «μονοπάτι της Αλκυόνης» που ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στην παραλία του Πόρτο Γερμενού, και καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Φαγητό στο Πόρτο Γερμενό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας (χιόνι κλπ) το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί ως εξής: Παλαιά Φώκαια - Καμάριζα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

Στις 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου μας θα κόψουμε την πίτα μας, θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί και θα ανταλλάξουμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο. Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Αναχώρηση στις 8:30 για τη λίμνη Μαραθώνα. Στάση για καφέ στο «Φράγμα». Επίσκεψη του Μουσείου Νερού και του αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα. Πορεία στο παραλίμνιο μονοπάτι διαρκείας περίπου δύο ωρών.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


ΣΤΕΝΗ - ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΟΣ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Αναχώρηση στις 8:30 για Στενή. Στάση στην Αρτάκη για καφέ και στη συνέχεια επίσκεψη στο Συγκρότημα μανιταριών όπου θα ξεναγηθούμε. Στη συνέχεια μετάβαση στα Καμπιά από όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να πεζοπορήσει προς το Ξεροβούνι ή να παραμείνει στο χωριό για μικρούς. περιπάτους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Στην αίθουσα του Αττικού Ομίλου και ώρα 18.00 παρουσίαση της κας Αγγελικής Μητρογιαννοπούλου με θέμα «Άγνωστες γωνιές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας».

ΠΕΤΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Αναχώρηση στις 08:00 με προορισμό την Άσκρη Βοιωτίας. Στάση για καφέ δίπλα στη λίμνη Μουσών. Μετάβαση στην Πέτρα, κοντά στην Αλίαρτο, για να επισκεφθούμε στα 500 περίπου μέτρα το όμορφο τοπίο που προσφέρουν οι ομώνυμοι καταρράκτες. Γεύμα στην περιοχή της Ευαγγελίστριας ή της Αλιάρτου. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου - Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου

Σάββατο: Αναχώρηση στις 8.00. Άφιξη στην Καρδίτσα με ενδιάμεσες στάσεις, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ. Αξιοθέατα της πόλης που μπορούμε να επισκεφθούμε: 1. Το Άλσος του Παυσίλυπου, στην άκρη του ο μητροπολιτικός ναός Κωνσταντίνου και Ελένης του 19ου αιώνα και στη δυτική άκρη του ο έφιππος ανδριάντας του Νικ. Πλαστήρα. 2. Το αρχαιλογικό μουσείο. 3. Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς, μνημείο της ευρωπαικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. 4. Το νεοκλασικό ξενοδοχείο «Άρνη» του 1920. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ διασκέδαση σε ταβέρνα της πόλης.
Κυριακή: Αναχώρηση στις 9.00 για το αισθητικό δάσος Μπελοκομίτη. Ένα από τα έξι πεζοπορικά του μονοπάτια μήκους 1χλμ. οδηγεί στη Λίμνη Πλαστήρα και στη συνέχεια, σε απόσταση 2,5χλμ., στο Παρατηρητήριο με θαυμάσια θέα. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Πελεκητής. Φαγητό στη Λίμνη. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το Αγναντερό για να παρακολουθήσουμε τα αποκριάτικα έθιμα (κουδουνάδες, αναπαράσταση του καραγκούνικου γάμου).
Καθ. Δευτέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Αγναντερό όπου τελείται το αποκριάτικο έθιμο «Το κλέψιμο της αρκούδας». Φαγητό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


ΜΑΡΤΙΟΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Τα μέλη του ΑΤΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ καλούνται σε Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 19.00 στην αίθουσα του Συλλόγου μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 16 Μαρτίου

Στην αίθουσα του Αττικού Ομίλου και ώρα 19.00 παρουσίαση της κας Ρένας Λουτζάκη, κοινωνικής ασθρωπολόγου με θέμα: "Υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου; Η ιστορική, εικαστική, καλλιτεχνική, μουσική, χορευτική, πολιτική διάσταση ενός αμφιλεγόμενου ζητήματος".

 

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ

Κυριακή 15 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 8:00 για Δημητσάνα με ενδιάμεση στάση. Από τη Δημητσάνα πορεία προς το Ζυγοβίστι διαρκείας περίπου δύο ωρών. Όσοι δεν πεζοπορήσουν μπορούν να περιηγηθούν την κωμόπολη και στη συνέχεια να μεταβούν στη Στεμνίτσα για να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο και να γνωρίσουν το χωριό. Μετά την επιστροφή των πεζοπόρων αναχώρηση για Αθήνα.

ΣΤΥΡΑ - ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 8.00 για Χαλκίδα, Νότια Εύβοια, Στύρα, απ’ όπου θα περπατήσουμε έως τα Δρακόσπιτα. Συγκέντρωση στα Στύρα και φαγητό.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ


ΚΑΡΥΕΣ ΠΑΡΝΩΝΑ

Κυριακή 5 Απριλίου

Αναχώρηση στις 7.30 για Σήραγγα Αρτεμισίου, στάση και άφιξη στις Καρυές. Πορεία προς το καταφύγιο και το οροπέδιο του Πάρνωνα. (Ώρες πορείας: 3). Το αυτοκίνητο θα μας προωθήσει μέχρι το τέλος της ασφάλτου. Όσοι δεν πραγματοποιήσουν την παραπάνω διαδρομή θα παραμείνουν στις Καρυές για λίγο και στη συνέχεια θα μεταβούν στον Αγ. Πέτρο και το μοναστήρι της Μαλεβής. Μετά την επιστροφή των πεζοπόρων αναχώρηση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 6 Απριλίου

Στην αίθουσα του Αττικού Ομίλου και ώρα 19.00 προβολή βίντεο από τον Τρύφωνα Αναγνωστόπουλο.

ΣΙΦΝΟΣ

Μεγάλη Πέμπτη 16 - Δευτέρα 20 Απριλίου

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

-->

  Επιστροφή στην κεντρική σελίδα